Blog Centrale Termice
Sisteme de incalzire cu panouri solare PDF Imprimare
Scris de Administrator   
Miercuri, 05 Septembrie 2012 08:27

Avantajele folosirii sistemelor de incalzire cu panouri solare: economie (nu mai primesti facturi pentru energie,  soarele este gratis), autonomie (nu mai esti influentat de cresterile de pret ale surselor de energie conventionale), ecologic (protejezi mediul inconjurator deoarece instalatiile solare sunt total nepoluante), independenta energetica (folosesti energia solara inepuizabila si nu mai depinzi de accesul la celelalte surse de energie cum ar fi gazele naturale, lemne, electricitate, etc), fara costuri de intretinere (instalatia este simpla si sigura in exploatare), fiabiliatate (sistemele functioneaza ca atare minim 20 de ani indiferent de conditiile atmosferice), flexibilitate (instalatiile solare pot fi montate in paralel si pot functiona simultan cu un alt sistem de incalzire care foloseste energie conventionala -gaze, lemne, electricitate- acesta din urma va completa numai diferenta de necesar energetic in zilele noroase), stabilitate (energia solara poate fi stocata in acumulatoare termice). 

Poti sa folosesti sistemele cu panouri solare pentru a-ti incalzi apa menajera, pentru preincalzirea agentului termic din calorifere precum si pentru incalzirea piscinelor sau serelor. Prin utilizarea sistemelor cu circulatie fortata, putem obtine o economie de 65-95% din perioada de functionare a boilerului bivalent, aceasta depinzand si de radiatia solara specifica pozitiei geografice si de dimensiunea sistemului si, in acelasi timp, duce la o reducere a emisiei de dioxid de carbon. Panoul de automatizare al sistemului monitorizeaza permanent diferenta de temperatura dintre colectoarele solare si boiler si da comanda necesara pentru asigurarea furnizarii permanente cu apa calda in functie de setarile circuitului. Compuse din: boiler, panouri colectoare, suport sustinere panouri, grup hidraulic, controler, vas de expansiune solar, vana termostatica cu 3 cai, fitinguri, antigel.

Noua tehnologie privind instalarea panourilor solare cu tuburi vidate, designul revolutionar ofera o alternativa la vechile sisteme, acesta permitand instalarea printr-un singur click a tuburilor, extinerea ulterioara a instalatiei fiind foarte usoara.

Flexibilitatea si înalta performanta nu sunt singurele beneficii ale acestui sistem. Materialele folosite la fabricarea produsului sunt 100% reciclabile, asamblarea tuburilor nu necesita lipire sau sudare. Combinatia de materiale de inalta performanta si usurinta instalarii creeaza un produs care este mai usor de instalat si este, de asemenea, mai ecologic. Instalatia este modulara, poate fi dimensionata pentru a satisface nevoile dvs. astfel platiti numai pentru ceea ce aveti nevoie. Ex. Clientul achizitioneaza o instalatie cu 20 de tuburi. Daca ulterior se doreste sporirea puterii instalatiei, mai poate adauga 20 de tuburi. Colectoarele solare cu tuburi vidate sunt proiectate special pentru aplicatii casnice pentru producerea de apa calda menajera, incalzire piscine si aport incalzire locuinte. Tuburile sunt usor de instalat, oferind o gama variata de montare. Ele sunt preferate fata de celelalte tipuri de tuburi vidate atunci cand unghiul fata de directia sud nu este ideal, deasemenea si unghiul de inclinare fata de orizontala. Panta ideala a acoperisului40°, instalare pe suprafata orizontala cu suport inclinat la 40°, suprainaltare 20°, tuburi asezate orizontal pe acoperis cu panta ideala, tuburi asezate orizontal pe fatada, tuburi asezate pe suprafata orizontala, tuburi asezate vertical pe fatada. Agentul termic circula prin 2 tuburi coaxiale, astfel: vine de la circuitul termic prin rama, tubul coaxial exterior incalzindu-se de la radiatiile solare, trece pe la baza in cel interior, apoi revine in partea cealalta a ramei in circuitul termic spre schimbatorul de caldura din boiler. Vidul din interior asigura o izolare perfecta astfel incat pierderile termice sunt practic nule.

Tuburile vidate sunt de tip dry system (Sistem uscat) sunt foarte eficiente prin faptul ca utilzeaza un agent termic de transfer rapid al caldurii. Ele functioneaza similar cu tuburile HP100 difera doar condensatorul, ceea ce determina ca locul de condensatie al fluidului de transfer termic sa aiba loc in alt segment. Acest tuburi au marele avantaj ca pot fi schimbate independent, fara a goli cicuitul inchis ce merge la schimbatorul de caldura din boiler. Sunt ideale pentru zone cu clima rece si umeda. Ofera un sistem unic de siguranta, acest model fiind prevazut cu un limitator de temperatura (avand doua praguri de tempetarura: la 95°C si 130ºC), care, atunci cand este activat, impiedica introducerea condensului in conductele de caldura din condensator. Amplasarea panourilor HP200: Panta ideala a acoperisului 40°, instalare pe suprafata orizontala cu suport inclinat la 40°, suprainaltare 20°

Ultima actualizare în Miercuri, 05 Septembrie 2012 08:45
 
Centrale Termice Vaillant PDF Imprimare
Scris de Administrator   
Joi, 30 August 2012 14:41

Cel mai mare producator german de centrale termice murale din Europa produce anual peste un milion de microcentrale. Cu puteri cuprinse intre 12 si 28 kW si un randament de 93%, centralele termice murale (Pro si Plus) pot fi montate in orice constructie, functie de existenta sau inexistenta unui cos de fum proiectat si construit conform normativelor in vigoare.
Centrale Termice Turbomax
- cu tiraj fortat - sunt prevazute cu un ventilator pozitionat in partea superioara, avand rolul de evacuare a gazelor arse si de admisie a aerului necesar arderii, camera de ardere a microcentralei fiind etansa. Controlul se realizeaza prin intermediul unui presostat care masoara permanent diferenta de presiune dintre doua puncte pozitionate in aval si amonte de ventilator. Daca valoarea masurata nu atinge valoarea prestabilita sau scade sub aceasta valoare atunci aparatul nu porneste, respectiv se opreste imediat, pana in momentul in care se ajunge la diferenta de presiune necesara.
Centrale Termice Atmomax
- cu tiraj natural - sunt prevazute cu un senzor diferential, ce masoara diferenta de temperatura dintre doua puncte pozitionate in interiorul si exteriorul curentului de gaze arse. Daca diferenta de temperatura masurata scade sub valoarea prestabilita, aparatul este deconectat pentru 20 minute. Dupa a treia deconectare consecutiva sistemul electronic efectueaza o noua verificare blocand complet aparatul daca nu s-a atins valoarea necesara.

Existand in doua variante constructive (VU - numai incalzire si VUW - incalzire si preparare apa calda menajera), centralele termice murale Vaillant pot fi utilizate atat in cazul locuintelor cu unul sau doi consumatori de apa calda menajera, cat si in cazul in care, datorita unui numar mai mare de consumatori, este necesara cuplarea la un boiler cu incalzire indirecta, asigurandu-se astfel o alimentare confortabila si economica cu apa calda menajera.

Centralele Termice Vaillant sunt realizate la un inalt standard de calitate in fabricile din Germania. Cu aceste aparate normele Europene nu numai ca au fost indeplinite, ci sunt mult imbunatatite.

Pentru asigurarea confortului cu un consum redus de energie, apa calda menajera este realizata prioritar. Trecerea aparatului de pe incalzire pe preparare apa calda menajera se realizeaza electronic prin intermediul ventilului de comutare prioritara incorporat. Elementul de comanda este senzorul de curgere Aquasenzor.

Prin folosirea acestui nou sistem se va asigura o temperatura constanta a apei calde menajere in foarte scurt timp si, in plus debitul minim al apei calde menajere este de numai 1,5 l/ min.
La centralele termice de tip Plus confortul apei calde menajere este mult sporit prin introducerea functiei de pornire la cald prin care se va asigura apa calda menajera in numai 5 secunde.


Noile centrale termice murale in condensatie VMW 356, VM 356 si VU 466 cu tiraj fortat aduc in actualitate noile descoperiri al tehnicii moderne in domeniul instalatiilor de incalzire si preparare a.c.m. VMW 356 are o putere termica nominala de 28 kW pentru regim de incalzire si 35 kW putere termica nominala pentru regim de preparare apa calda menajera. Din punctul de vedere al utilizatorului final nu are o importanta prea mare faptul ca resursele de energie conventionala sunt epuizabile. Cel mai important lucru pentru utilizatorul final este faptul ca la aceste tipuri de aparate consumul de combustibil gazos se reduce cu aproximativ 15 – 16% fata de centralele termice conventionale.

Avand in vedere ca aparatele conventionale au o eficienta termica de 92–93%, aparatele Vaillant ce utilizeaza tehnica condensatiei ajung la o eficienta termica de 108–109%. Prin intermediul noului aparat VMW 356 cu tehnica condensatiei, cerintele celor mai exigenti clienti ai nostri au fost satisfacute – de exemplu la DT=35 K obtinem un debit de apa calda menajera de 14,4 l/min. Instalate in conformitate cu normativele romanesti in vigoare, aparatele Vaillant ce utilizeaza aceasta tehnologie de ultima ora ofera o eficienta maxima. Datorita design-ului (Premiul iF Design 2002) si functionarii silentioase, aceste murale in condensatie pot fi instalate in orice incapere, respectandu-se normativele in vigoare.

In sistemul combi cu producere instantanee de apa calda menajera VMW ofera o eficienta foarte mare. Utilizand sistemul Aqua-Confort, apa calda menajera din schimbatorul secundar de caldura este mentinuta permanent la temperatura dorita, timpul de asteptare la deschiderea unui robinet este foarte scurt.
Sistemul de informare si diagnoza digital (DIA)
Determina o usurinta in utilizare de catre beneficiar si personalul service. Display-ul ofera informatii cu privire la starea aparatului. Cu ajutorul acestui sistem evoluat de diagnoza, remedierea erorilor aparute in aparat se face in cel mai scurt timp posibil. „Distanta“ dintre utilizator si microcentrala dispare, permitand aparitia unui dialog deschis, prietenos intre acestia.
Materialele folosite pentru elementele componente (de exemplu: inox pentru schimbatorul de caldura) fac posibila functionarea aparatului timp indelungat fara probleme.
Pentru producerea apei calde menajere, microcentralele murale VM 356 / VU 466 pot fi racordate la boilere cu incalzire indirecta VIH cu volume cuprinse intre 200 si 500 litri. Prin introducerea functiei Aqua-Condens se realizeaza o economie suplimentara de energie deoarece beneficiem de tehnica condensatiei chiar si atunci cand apare un necesar de apa calda menajera.

Sistemul electronic ale aparatelor VM 356 / VU 466 realizeaza toate functiile de control, comanda si reglare. Starea si eventualele erori sunt analizate si afisate prin intermediul display-ului cu care aparatul este prevazut. Functiile arzatorului, ventilatorului, pompei electronice si a celorlalte elemente componente sunt rezumate pe o singura placa electronica, care a fost prevazuta cu sistemul Pro E de racordari electrice (codare prin culori si forme). Acest sistem ofera posibilitatea conectarii sigure si fara probleme a accesoriilor si componentelor externe ale instalatiei, in timp ce instalarea si intretinerea se realizeaza mult mai rapid.

Din punct de vedere al debitului de apa, noul tip de aparat asigura un debit (specific) de 16,5 l/min, iar din punct de vedere al confortului pe care acest aparat il asigura putem observa ca avem un aparat de 3 stele ce corespunde unui confort excelent. Comparativ cu acesta, aparatul combi VUW de 28 kW asigura un confort de 2 stele, adica un confort ridicat.

Principalul avantaj al acestor aparate este extraordinarul confort de apa calda menajera, confort care este realizat cu ajutorul unei centrale termice cu dimensiuni mult reduse. Confortul nu este dat numai de debitul de apa asigurat ci si de faptul ca temperatura la consumatori se pastreaza constanta atat la utilizarea simultana a doua puncte de consum (deci, debite relativ mari), cat si atunci cand se utilizeaza debite foarte mici de numai 1,5 l/min. Aceasta constanta a temperaturii se realizeaza datorita vasului de acumulare incorporat si datorita functiei confort prin activarea careia se pastreaza constanta temperatura apei din vas. Prin intermediul acestui aparat se poate obtine un debit specific (debitul mixat: apa calda data de aparat + apa rece de la retea) de 16,5 l/min la 40°C. Conform standardelor internationale se constata ca aparatul AquaConfort este un aparat cu care se pot asigura doi pana la trei consumatori (un dus si 2 spalatoare), confortul asigurat fiind de trei stele.

Cu aceste aparate se pot inlocui foarte usor alte tipuri de centrale termice si in special aparatele Pro si Plus deoarece au dimensiuni similare (difera numai adancimea aparatului) si se utilizeaza aceleasi tipuri de accesorii (aceeasi consola, aceleasi tubulaturi de aer/gaze arse pentru cazul aparatelor cu tiraj fortat). De asemenea aparatul are o greutate redusa, deci, este usor de montat. Deoarece accesul la piesele componente se realizeaza prin partea frontala a aparatului acesta se poate monta in orice spatii reduse, chiar si in nise, fara a se crea probleme tehnicienilor autorizati Vaillant la operatiile de service si intretinere.

Temperatura apei calde menajere si temperatura apei din vasul de acumulare poate fi setata intre 50 si 65°C. Prin micsorarea temperaturii apei calde menajere se reduce pericolul depunerilor de calcar.
Risipa de apa, timpul de asteptare sunt eliminate iar noi suntem scutiti de un consum excesiv de gaz.
Sistemul anti-Legionella – dezinfectia termica a apei din vasul de acumulare prin incalzire la peste 55°C o data la 24 h. Functia de dezinfectie termica este incheiata cand senzorul de pe vasul de acumulare inregistreaza o temperatura de 65°C;
Vasul de acumulare stratificat este din otel inoxidabil, ceea ce reduce pericolul depunerii de calcar;
Termenul de garantie: 2 ani in conditiile prevazute in Certificatul de Garantie; Toate produsele Vaillant sunt certificate ISO 9001.
In ceea ce priveste operatiunile de manipulare ale centralei termice, toate interventiile sunt simplificate. Afisajul electronic perfectionat permite cunoasterea, in orice moment, a starii de functionare sau diagnosticare a unor posibile defectiuni. Sistemul digital informational si de analiza DIA faciliteaza existenta unui dialog deschis, prietenos intre client si centrala termica Vaillant.

Ultima actualizare în Joi, 30 August 2012 14:49
 
Centrale Termice VIESSMANN PDF Imprimare
Scris de Administrator   
Luni, 27 August 2012 12:07

Grupul Viessmann, cu 6700 de angajati, este unul dintre principalii producatori de echipamente de incalzire la nivel mondial si detine cea mai bine vanduta marca de cazane de pardoseala din Europa. La ora actuala compania are 107 reprezentante si birouri comerciale in 33 de tari din Europa, Asia si America de Nord.
Pretutindeni in lume, numele Viessmann inseamna experienta si inovatie. Multe din inventiile Viessmann si-au pus amprenta asupra evolutiei intregului domeniu al tehnologiilor de incalzire. Inovatiile cercetatorilor de la Viessmann – cum ar fi arzatorul radiant pe combustibil gazos Matrix, cu functionare extrem de saraca in emisii poluante, suprafetele de transfer termic Inox-Radial si Inox-Cossal pentru intensificarea condensarii vaporilor si preluarea eficienta a caldurii continuta in acestia – marcheaza momente de referinta in tehnica de incalzire.
A fost perfectionata o tehnica modulara, orientata dupa principiul utilizarii unui sasiu comun, caruia i se adauga restul modulelor functionale, care dau in final diferite variante de produse. Astfel, se obtine un grad avansat de interschimbabilitate a componentelor, precum si posibilitatea de a efectua montajul in etape.
Sistemele Viessmann stabilesc noi standarde in domeniul incalzirii. Impreuna cu experti din institutii stiintifice, inginerii concep sistemele de incalzire ale viitorului, incepand cu cazanele cu emisii foarte reduse de noxe, continuand cu utilizarea eficienta a surselor regenerabile de energie, si pana la sistemele complet automatizate, controlate prin Internet sau WAP.
Viessmann are in prezent o pozitie solida pe piata sistemelor de incalzire din Romania, fiind recunoscut la ora actuala ca producator de elita in aceasta bransa. Reprezentanta din Romania isi propune ca obiectiv familiarizarea clientilor autohtoni cu confortul termic pe care il ofera tehnologia produselor Viessmann. Prin orientarea permanenta catre inovatie si imbunatatirea performantelor, Viessmann isi asuma, si in Romania, rolul de deschizator de drumuri in tehnica de incalzire.
Colaborarea stransa cu distribuitorii, instalatorii, inginerii si arhitectii este la fel de importanta ca si produsele noastre. Academia Viessmann din Germania si cea din Romania reprezinta locul ideal pentru pregatirea profesionala a specialistilor in domeniul incalzirii. Gama noilor centralelor termice murale pe combustibil gazos reprezinta o dezvoltare consecventa a tehnologiilor deja consacrate, integrate complet in tehnica de sistem Vitotec. Noile centrale termice murale conving prin multiplele inovatii, ce usureaza montajul, deservirea, intretinerea si utilizarea, fiind economice si ecologice. Noul program de centrale termice murale reprezinta o oferta impecabila, care convinge prin calitate si eficienta.
Noile centrale termice Vitopend reprezinta o solutie economica pentru incalzire si prepararea apei calde menajere in locuinte individuale sau multifamiliale. Noile centrale termice in condensatie Vitodens ofera tehnica de varf. Acestea includ cele mai noi inventii ale uzinelor Viessmann, ceea ce permite atingerea unei eficiente energetice ridicate. Gama variata de puteri, precum si posibilitatea legarii in cascada a pana la patru centrale termice asigura o gama diversa de aplicatii: cladiri de locuinte, constructii publice sau spatii de productie.
Designul centralelor termice murale este o expresie a tehnicii, formei si functionalitatii ce reprezinta marca Viessmann, din punct de vedere al calitatii, duratei de viata si confortului. Noile centrale termice murale sunt produse ale programului Vitotec, care a primit deja 38 de distinctii pentru design. Ultima distinctie pentru centrale termice murale – „reddot award 2004” – reprezinta o noua confirmare a unui design deosebit.
Sistemele de automatizare disponibile in mai multe variante asigura reglarea temperaturii in functie de temperatura ambianta sau de cea exterioara. Ele optimizeaza automat parametrii instalatiei de incalzire in functie de preferintele utilizatorului, prin simpla apasare a unui buton.
Diferitele functii ale automatizarilor centralelor termice murale pot fi comandate din orice loc pe baza celor mai moderne infrastructuri de comunicatie (unde radio, telefon sau Internet). Sunt de asemenea disponibile softuri si sisteme de reglare care asigura un confort sporit pentru supravegherea de la distanta a instalatiei de incalzire sau incalzirea individuala a fiecarei incaperi din locuinta.

Ultima actualizare în Luni, 27 August 2012 19:19
 
Avantajele utilizarii centralelor termice in condensatie PDF Imprimare
Scris de Administrator   
Joi, 26 Iulie 2012 09:24

Superioritatea cazanelor in condensatie:
Principial, in orice centrala termica are loc arderea combustibililor si transmiterea caldurii rezultate, prin intermediul unui schimbator de caldura, catre apa din sistemul de incalzire. Unul dintre produsii rezultati in urma arderii combustibilului il constituie vaporii de apa. Schimbatoarele acestor centrale termice in condensare reusesc, datorita eficientei termice foarte bune si a constructiei adecvate, sa coboare temperatura gazelor de ardere pana la o temperatura apropiata punctului de roua. In acest moment, prin condensarea vaporilor de apa, se transmite catre apa din sistemul de incalzire o cantitate suplimentara de caldura, echivalenta caldurii latente de condensare a acestor vapori de apa.
Acest fenomen nu se produce controlat decat in schimbatoarele centralelor termice in condensare. La centralele termice conventionale, fenomenul condensarii nu apare din cauza temperaturii ridicate a gazelor evacuate. Mentinerea temperaturii mai ridicate a gazelor de evacuare conduce in mod logic la reducerea randamentului termic al centralei.
Produsii rezultati in urma proceselor care au loc in schimbatorul de caldura sunt usor acizi, fapt ce determina executia acestuia din materiale rezistente la coroziune (aliaje de aluminiu sau oteluri inalt aliate). Astfel se explica si costul mai ridicat al acestor centrale in comparatie cu cele standard moderne, costuri care sunt amortizate rapid datorita consumului de gaz mult mai mic.
La centralele in condensare temperatura gazelor de ardere este de 50-60°C, ceea ce permite folosirea tuburilor de plastic pentru evacuarea lor. La cazanele conventionale gazele sunt evacuate la temperaturi de 150-200°C, pentru a impiedica condensarea vaporilor de apa, fenomen care ar duce la distrugerea prin coroziune a schimbatorului si a cosului de fum. In consecinta, circa 11% din energia produsa prin arderea combustibilului, numita caldura latenta de condensare a vaporilor de apa, este pierduta prin disiparea in atmosfera. La aceasta se adauga si caldura pierduta datorita temperaturii ridicate a gazelor de evacuare. In consecinta, diferenta de randament este de 16 – 21% in favoarea centralelor in condensare.
Gama de centrale termice in condensatie pe care o oferim este foarte larga, centralele fiind ideale pentru incalzirea oricarei locatii (apartamente, case, piscine, blocuri de locuinte, spatii comerciale, administrative, industriale si social – culturale).

Avantajele utilizarii centralelor termice in condensatie
Consumuri reduse de combustibil (gaz natural sau gaz lichefiat) datorita functionarii cu eficienta energetica de peste 108 % (raportata la puterea calorica inferioara a gazului natural);
Functionarea complet modulata, cu adaptarea continua a puterii utile, deci si a consumului, la nivelul de confort prestabilit;
Functionare si la presiuni reduse de alimentare cu gaze din retea;
Emisie redusa de noxe;
Siguranta deosebita in functionare datorita combustiei total capsulate (fara flacara de veghe) si automatizarii, ce permite controlul complet al arderii;

Instalarea rapida, in spatii reduse, atat in constructiile noi, cat si in cele existente. 

Instalarea in orice spatiu disponibil al cladirii, aceste centrale termice fiind exceptate de la normele standard privind suprafata vitrata si volumul din punctul termic (Normele Tehnice aprobate prin Ordinul Ministerului Economiei si Comertului nr. 58/04.02.2004, publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 173 bis/27.II.2004);
Clasarea in banda A de eficienta energetica, conform clasamentului SEDBUK (Seasonal Efficiency of Domestic Boilers in the UK), cu recunoastere internationala.

Ultima actualizare în Joi, 26 Iulie 2012 09:31
 
Solutii tehnice eficiente pentru incalzire: incalzirea prin pardoseala PDF Imprimare
Scris de Administrator   
Miercuri, 04 Iulie 2012 10:57

Incalzirea prin pardoseala este o solutie eleganta si eficienta pentru incalzirea caminului Dvs. Argumentele pro sunt nenumarate si toate la fel de importante pentru beneficiarul unui astfel de sistem: confortul termic sporit datorat distributiei termice optime pe verticala; aspectul estetic si siguranta in exploatare datorita faptului ca elementele incalzitoare se afla sub podea, turnate in sapa, iar statia montata in perete; silentiozitatea in functionare; economie de energie – datorita functionarii la temperaturi mici. Comparativ cu incalzirea prin convectie, cea prin radiatie conduce la un necesar de caldura pentru incalzire mult mai mic, care duce la economii energetice de pana la 20%. Elementele componente ale sistemului sunt: Statia compacta, care poate fi montata in perete si in spatiul de locuit, datorita silentiozitatii sale. Aceasta are in componenta sa schimatorul de caldura cu pompa, vasul de expansiune si ansamblul de distribuitor colector modular, cu ajutorul caruia putem alcatuii de la 2 la 12 circuite; Tubul de incalzire de f20x2 mm, din polietilena cu o flexibilitate mare pentru a permite o manevrare usoara; Placa izolanta profilata spatial, cu rolul de termoizolator pe de o parte si pe de alta parte nuturile, au menirea de a asigura o fixare a tubului de incalzire fara alte elemente auxiliare. Din constructie este acoperita cu o folie protectoare excluzand posibilitatea infiltratilor de apa

 
<< Început < Anterior 1 2 3 Următor > Sfârşit >>

Pagina 1 din 3