Sisteme de incalzire cu panouri solare PDF Imprimare
Scris de Administrator   
Miercuri, 05 Septembrie 2012 08:27

Avantajele folosirii sistemelor de incalzire cu panouri solare: economie (nu mai primesti facturi pentru energie,  soarele este gratis), autonomie (nu mai esti influentat de cresterile de pret ale surselor de energie conventionale), ecologic (protejezi mediul inconjurator deoarece instalatiile solare sunt total nepoluante), independenta energetica (folosesti energia solara inepuizabila si nu mai depinzi de accesul la celelalte surse de energie cum ar fi gazele naturale, lemne, electricitate, etc), fara costuri de intretinere (instalatia este simpla si sigura in exploatare), fiabiliatate (sistemele functioneaza ca atare minim 20 de ani indiferent de conditiile atmosferice), flexibilitate (instalatiile solare pot fi montate in paralel si pot functiona simultan cu un alt sistem de incalzire care foloseste energie conventionala -gaze, lemne, electricitate- acesta din urma va completa numai diferenta de necesar energetic in zilele noroase), stabilitate (energia solara poate fi stocata in acumulatoare termice). 

Poti sa folosesti sistemele cu panouri solare pentru a-ti incalzi apa menajera, pentru preincalzirea agentului termic din calorifere precum si pentru incalzirea piscinelor sau serelor. Prin utilizarea sistemelor cu circulatie fortata, putem obtine o economie de 65-95% din perioada de functionare a boilerului bivalent, aceasta depinzand si de radiatia solara specifica pozitiei geografice si de dimensiunea sistemului si, in acelasi timp, duce la o reducere a emisiei de dioxid de carbon. Panoul de automatizare al sistemului monitorizeaza permanent diferenta de temperatura dintre colectoarele solare si boiler si da comanda necesara pentru asigurarea furnizarii permanente cu apa calda in functie de setarile circuitului. Compuse din: boiler, panouri colectoare, suport sustinere panouri, grup hidraulic, controler, vas de expansiune solar, vana termostatica cu 3 cai, fitinguri, antigel.

Noua tehnologie privind instalarea panourilor solare cu tuburi vidate, designul revolutionar ofera o alternativa la vechile sisteme, acesta permitand instalarea printr-un singur click a tuburilor, extinerea ulterioara a instalatiei fiind foarte usoara.

Flexibilitatea si înalta performanta nu sunt singurele beneficii ale acestui sistem. Materialele folosite la fabricarea produsului sunt 100% reciclabile, asamblarea tuburilor nu necesita lipire sau sudare. Combinatia de materiale de inalta performanta si usurinta instalarii creeaza un produs care este mai usor de instalat si este, de asemenea, mai ecologic. Instalatia este modulara, poate fi dimensionata pentru a satisface nevoile dvs. astfel platiti numai pentru ceea ce aveti nevoie. Ex. Clientul achizitioneaza o instalatie cu 20 de tuburi. Daca ulterior se doreste sporirea puterii instalatiei, mai poate adauga 20 de tuburi. Colectoarele solare cu tuburi vidate sunt proiectate special pentru aplicatii casnice pentru producerea de apa calda menajera, incalzire piscine si aport incalzire locuinte. Tuburile sunt usor de instalat, oferind o gama variata de montare. Ele sunt preferate fata de celelalte tipuri de tuburi vidate atunci cand unghiul fata de directia sud nu este ideal, deasemenea si unghiul de inclinare fata de orizontala. Panta ideala a acoperisului40°, instalare pe suprafata orizontala cu suport inclinat la 40°, suprainaltare 20°, tuburi asezate orizontal pe acoperis cu panta ideala, tuburi asezate orizontal pe fatada, tuburi asezate pe suprafata orizontala, tuburi asezate vertical pe fatada. Agentul termic circula prin 2 tuburi coaxiale, astfel: vine de la circuitul termic prin rama, tubul coaxial exterior incalzindu-se de la radiatiile solare, trece pe la baza in cel interior, apoi revine in partea cealalta a ramei in circuitul termic spre schimbatorul de caldura din boiler. Vidul din interior asigura o izolare perfecta astfel incat pierderile termice sunt practic nule.

Tuburile vidate sunt de tip dry system (Sistem uscat) sunt foarte eficiente prin faptul ca utilzeaza un agent termic de transfer rapid al caldurii. Ele functioneaza similar cu tuburile HP100 difera doar condensatorul, ceea ce determina ca locul de condensatie al fluidului de transfer termic sa aiba loc in alt segment. Acest tuburi au marele avantaj ca pot fi schimbate independent, fara a goli cicuitul inchis ce merge la schimbatorul de caldura din boiler. Sunt ideale pentru zone cu clima rece si umeda. Ofera un sistem unic de siguranta, acest model fiind prevazut cu un limitator de temperatura (avand doua praguri de tempetarura: la 95°C si 130ºC), care, atunci cand este activat, impiedica introducerea condensului in conductele de caldura din condensator. Amplasarea panourilor HP200: Panta ideala a acoperisului 40°, instalare pe suprafata orizontala cu suport inclinat la 40°, suprainaltare 20°

Ultima actualizare în Miercuri, 05 Septembrie 2012 08:45